APV RH 600 M1 állománylazító

Az RH 600 M1 görgős kapa kiválóan alkalmas kemény talajrétegek fellazítására. A forgó kapásgyűrűk eltakarják vagy kiemelik a gyomnövényeket, elősegítik a kelést és oxigént juttatnak be a talajba. A forgó gyűrűk megakadályozzák a berendezés eltömődését. Mivel a görgős kapa nem érzékeny a szerves maradványokra, ezért zöldtrágya vetésnél is ajánlott a használata. 

A munkát 6 mm vastag rugós acél pálcák végzik, amelyeket egy ferde poliuretán tárcsába öntöttek. Ezek az 50 cm átmérőjű kapa gyűrűkkel párban vannak felfüggesztve, ezért egyedi módon alkalmazkodhatnak a talaj egyenetlenségeihez. A gyűrűk ferde helyzete növeli a hatásfokot és az ellazított talajfelszínt oldalra helyezi. Mivel a gyomok könnyebbek a talajnál, a gyomnövények lassabban esnek a talajra, mint a földdarabkák, és a felszínen maradnak, ahol kiszáradnak.
 
Keret
 
A profilozott üreges profilkeretnek köszönhetően páronként megváltoztathatja a vonal távolságát, vagy a gyűrű egyedi gyűrűinek eltávolításával hozzáigazíthatja a munkagépet a terményhez. A gyorsemelés (tartozékként kapható) segítségével a gép szerszám nélkül állítható a terményhez, csak biztosítószeggel kell rögzíteni. A vezetőkerék fogásszélessége a profilkereten keresztül is állítható a terményhez.
 
Talajjavítás
 
A nyomóerő a traktor vezetőfülkéjéből fokozatmentesen állítható a hidraulikus támasztóorsóval. Ha a támasztóorsó behúzódik, akkor a gyűrűkre gyakorolt ​​nyomás csökken, amíg a talajszint fölé nem kerül.
 
Különleges képességek
 
Mivel a működő gyűrűk középen elölről vannak elrendezve, nem keletkeznek oldalirányú húzóerők. A teljes körű talajművelés biztosítása érdekében a középen lévő párt kissé hátrafelé állítják, ellenkező esetben a középső két gyűrű beakad, és ez károsíthatja a növényeket.